در چند سال گذشته شهرداری تهران به منظور جلب مشارکت هر چه بیشتر شهروندان در اداره کلان شهر تهران، طرح های مختلفی از جمله محله گرایی ،ناحیه محوری و... را به اجرا گذاشت .طرح هایی که توانسته است به نوعی توجه شهروندان تهرانی را به خود جلب کند ومیل به مشارکت با مدیریت شهری را در بین آنها افزایش دهد . طرح مدیریت محله از دیگر طرح هایی است که درسال گذشته در محله طرشت به اجرا درآمد.
یکی از وظایف مهم شهرداری تهران به عنوان متولی اداره شهر ،گسترش مشارکت وحضور شهروندان در عرصه های مختلف ،کاهش تصدی گری ها وبرون سپاری فعالیت هااز طریق ساماندهی ،واگذاری وبهره برداری از اماکن فرهنگی ،اجتماعی ،ورزشی وهنری شهرداری تهران است . توجه به این مهم باعث می شود افراد واجد شرایط در شهر ومحله بتوانند از ظرفیتها ی مشارکتی نهادهای مدنی از یک سو وقابلیتهای مدیریتی بخش خصوصی از سوی دیگر به نفع توسعه وپیشرفت شهر استفاده کنند.اجرای طرح مدیریت محله این امکان را فراهم کرده است تا با استفاده از ظرفیت ها وپتانسیل های محلی ،زمینه مشارکت شهروندان در اداره شهر ومحله پیش از بیش فراهم شود ،به ویژه آنکه مکان هایی که قرار است مدیریت محله آن را اداره کند .توسط مدیران شهری وبرای استفاده عامه مردم ایجاد شده است.
بدون تردید اداره کلان شهری مثل تهران ،بدون مشارکت وهمراهی شهروندان آن امکان پذیر نیست .شهر به عنوان یک موجود زنده نیازهایی دارد که باید به آن توجه کرد .رفع این نیاز ها که با انباشتگی هم روبه روشده، نیاز به مشارکت شهروندان آن دارد .طرح مدیریت محله این امکان را برای شهروندان فراهم می کند تا با استفاده از خلاقیت ها ،ابتکار عمل ها وپتانسیل های محلی از جمله نخبگان به کمک مدیران شهری بشتابند .تجربه نشان داده هر کجا مردم به عنوان ولی نعمتان حضور داشته اند؛بدور از هر گونه تصدی گری کار به شایستگی انجام گرفته است . شرط لازم وکافی برای اجرای چنین طرحی اعتماد به مردم است. به نظر می رسد وقت آن رسیده است که کار را به مردم بسپاریم.
در پایان باید اشاره نمایم ؛ شورایاران نمایندگان مردم محله وحلقه اتصال آنها با مسئولان هستند . آن ها با درک موقعیت محله، مطالبه گر درخواست های شهروندان اند .حضور 7 عضو اصلی شورایاری در هیئت امنا محله طرشت، نشان دهنده این موضوع است که شورایاران نقش مهمی در اجرای این طرح دارند.